29 Aralık 2013 Pazar

Tasarım/Teknik Semineri Sonrası

Sektör profesyonellerinin panelist olarak katıldığı, farklı tasarım konu ve tasarımcı konuklarıyla günümüzün gelişen basım yayın teknolojileri, tasarımcıların beklentilerinin tartışıldığı ve konuşulduğu dolu dolu bir gündü.

Etkinlik 3 bölümden oluşmaktaydı; 

1. Bölümde TASARIM dediğimiz, teknik konulardan uzak Mehmet Gözetlik, Bülent Fidan ve Tamer Köseli gibi profesyonellerin hazırladıkları sunumlarını izledik.

Özellikle Mehmet Gözetlik'in tasarıma bakış açısı, işine olan aşkı ve farklı bakış açısıyla keyifli bir sohbet oldu.
Yapmış olduğu tasarımlara bayıldım. Dahası o tasarımları yapım aşamasına gelene kadar keyifle çalışmış olması, her tasarımını kendi çocuğu gibi görmesi çok hoştu. Merak edenlere web sitesi: http://mehmetgozetlik.com/


2. Bölümde Yuvarlak masa toplantısı adını verdikleri 2 profesyonelin bir konu etrafında görüşlerini tartıştığı, ardından soru cevap ile son bulacak bölümdü.
Daha çok basılı işlerle uğraşan grafik tasarımcıları ilgilendirmişti.
Baskı aşamasının önemi, ayrıcalıkları ve püf noktaları konuşuldu.

3. Bölüm de PDF ve Baskı Öncesi Hazırlık bölümüyle İstanbul'da ikinci kez düzenlenmiş olan TEKNİK kısmıyla dolu bir sohbetti. Renk ayarları, kalibrasyon, tasarımcıların korkulu rüyası "overprint" tartışıldı.
Neyseki Ceyhun Akgün'ün anlatımının sadeliği ile bu bölüm sıkıcılıktan uzak eğitim havasında, bilgi dolu bir gün geçirmiş olduk.

Semineri gerçekleştiren Ceyhun Akgün ve adobebilgi.com'a teşekkür ediyorum.

Hiç yorum yok: