19 Ekim 2010 Salı

Grafik Tasarım Ölür mü?

Eğer gerçekten reklam ve tanıtım araçlarına gerek yok diyorsanız elbette böyle düşünürsünüz.Tabi böyle düşünen biri varsa...
Grafik tasarım sadece reklam tanıtım değil.Hayatımızda iz bırakan tüm görüntüler grafik tasarımın bir parçasıdır.İlk çağ itibarı ile mağara duvarlarına kazınan çizimlerle ilk insanların izlerini bulmadık mı?Onların nasıl bir yaşayış sürdürdüklerini öğrenmedik mi?
Üstüne üstlük grafik tasarım her geçen gün kendini yenilemekte çağa ayak uydurmaktadır.Matbaanın bulunması ile inanılmaz bir değişim göstermiştir.Bu sayede mekanik üretim de gelişmiştir.Fotoğrafın bulunması; görsel olarak zenginlik katmasıyla birlikte üstüne kimyasal alanda üretimi de tetiklemiştir.Böylece en son bilgisayar çağı sayesinde mükemmel sonuçlara ulaşmıştır.Özel çizim programlarıyla fotoğrafları editlemek, sil baştan çizim yapmak, hareketli görüntüler elde etmek dahi hayal değil artık.E daha ne olsun?
Hala piyasada çok grafiker var, her program kullanıyorum diyen grafiker olduğunu iddia ediyor, grafik tasarım öldü yaa meslek değil artık vb. yorumlarla yeteneği olan insanların da heveslerini kıranlar lütfen siteyi tekrar inceleyiniz ve bu yazıyı okuyunuz!Gerçek grafikerle o bahsettiğiniz kişileri ayırt etmek zaten kolay.Mesele piyasa değil; gerçekten bu işe tüm hevesiyle ve yeteneğiyle herkesin zihninde bir iz bırakmaktır.

Hiç yorum yok: