2 Kasım 2012 Cuma

Grafik Tasarımda Eğitimin Önemi


Grafik tasarım, basit ifadeyle metin, kelimeler, resimler ve benzer fikirlerin bir araya getirildiği işlemdir. Ortaya çıkan bu bileşik ürün, kitlelere etkili mesajlar vermek için iletişim kurmada kullanılır. Grafik tasarımını dört bir yanımızda görebiliriz. Sabah gazetesinden favori kitabımızın kapağına kadar, her şey bir şekilde grafik tasarımından faydalanır. En yaygın formlar logolar, grafikler, broşürler, gazeteler, posterler, işaretler, web siteler, power point sunumları ve görsel iletişimin herhangi bir türüdür.
Bunlar sadece buzdağının görünen kısmıdır, eğer daha derin düşünürsek, kaykaylar, fikstürler, tişörtler, eğitim programları, kredi kartları ve birçok diğer çeşitli ürün ve her gün kullandığımız eşyalar grafik tasarımdan faydalanır.

Bir grafik tasarım uzmanının görevi, Adobe Illustrator, Photoshop veya InDesign gibi grafik yazılım programlarından faydalanarak hedef kitle veya toplum için etkili görsel iletişim oluşturmaktır. Grafik tasarımcılar gittikçe artan bir kariyer imkanına sahipler. Grafik tasarım alanı bir mesajı iletmek için planlama, analiz, görsel çözümler yaratmayı kapsar. Bütün bu sanatçıların yaratıcılık, detaya dikkat, görsel, yazılı ve sözlü iletişim kurabilme gibi yeteneklere sahip olması gerekir.
Bu günlerde grafik tasarım nispeten çok daha fazla gelişim gösteren bir kariyer yoluna sahip olmakta. Sadece yeteneğinizle alanda ilerleyemez ya da sektöre giremezsiniz, bunun yerine farklı seviyelerde alanda özelleşmiş bir diploma gerekir. Grafik sanatını kullanarak mesaj tasarlama veya iletmeye ilgi gösteren yetişkinler ağırlıklı olarak grafik tasarımı tercih etmektedirler. Akredite bir diploma sizi istediğiniz pozisyona getirmeye yetse de, grafik tasarımla ilgili diplomalar sunan okullar içinden sizin için en uygun olanı seçmelisiniz. 
Grafik tasarımın en çok arzulanan beş tasarım alanından biri olduğunu ve sürekli geliştiğini söylemek grafik tasarım mesleklerinin önemini ortaya koymak için yeterli olacaktır. Grafik tasarımcı olarak çalışan profesyoneller 2014 yılına doğru sektörde elverişli yeni iş alanları açılmasını ummaktadır. Bunlardan en gümbür gümbür gelen yayımlama ve reklamcılık, her geçen gün gelişerek büyüyen bu alanlarda grafik tasarımcılar için talep de artmaktadır. 
Eğer detaya dikkat etme, sabır, yaratıcılık, problem çözmeyi sevme gibi meziyetlere sahipseniz o zaman grafik tasarım sizin için girmesi çok heyecan verici bir kariyer olacaktır. Genellikle son teknoloji ile çalışacak, ve bunu yaparken yaratıcılığınızı kullanıp eğleneceksiniz. Ve kendinize grafik tasarımın ne olduğunu gururlanarak sorabilirsiniz. Sınıfta yaptığınız o boş çizimler için size para ödeyecek cesaret verici bir kariyer.

Hiç yorum yok: