1 Kasım 2012 Perşembe

Yeni Apple iMac


Apple’ın CEO’su Tim Cook sahneye çıktı. 200 milyon iOS 6 kullanıcısının bulunduğunu söyleyerek söze başlayan Cook, mesajlaşma servisi iMessage’a da değindi ve geçen yıl 300 milyar mesajın (saniyede 28 bin mesaj) iMessage aracılıyla gönderildiğine dikkat çekti.
Son 6 aydır Mac’lerin PC’leri geride bıraktığını söyleyen Cook, müşteri memnuniyeti söz konusu olduğunda bir numara olarak gösterildiklerini belirtti.
Cook’un ardından Phil Schiller sahneye çıktı.
Yeni Macbook’tan bahseden Schiller, artık Mac’in yüzde 20 daha ince bir tasarıma sahip olduğunu söyledi ve ekledi: “Bu özelliğiyle en hafif MacBook Pro olma özeliğine sahip. Ekrandaki piksel sayısı da 4 katına çıktı.” Kısacası 15 inç’ten sonra 13 inç’lik Macbook Pro’lara retina ekran gelmiş oldu. Cihazın fiyatı ise 1699 dolardan başlıyor. Yeni MacBook Pro’nun özellikleri ise şöyle: 2.5 GHz çift çekirdek i5 işlemci, 8 GB RAM ve 128 GB flaş hafıza.

YENİ iMAC GELİYOR 
Ve sıra iMac mini’ye geldi. Schiller, iMac mini’nin yenilendiğini kaydetti ve şunları söyledi: “Yeni iMac’in kenarları yüzde 80 oranında daha ince.” Yeni iMac’te artık DVD sürücünün yer almaması da dikkatlerden kaçmadı. Önceki modellere göre yüzde 75 oranında daha az parlayan cihazın 4 tane USB 3.0 portu bulunuyor.

Yeni modelde HDD (Hard disk) ve SSD (Solid State Disk) bir arada kullanılabiliyor. 

Fushion Drive isimli teknoloji ile işletim sistemi SSD veya HDD üzerine olmasını istediğiniz uygulamaları seçebiliyorsunuz. Hard diskler yüksek kapasiteleriyle öne çıkarken, Solid State Disk’ler ise hızlarıyla iMac’i tamamlıyor.
21.5 inç’lik iMac’in fiyatı 1299 dolar olarak belirlendi. Kasım ayında satışa sunulacak olan yeni iMac’in 27 inç’lik model ise aralıkta raflardaki yerini alacak.

Hiç yorum yok: