2 Kasım 2012 Cuma

Sosyal İğneleme


Pinterest hayatımıza hakim olan sosyal medyanın en yeni ve genç üyelerinden biri. Amerika’da kurulan bu site Facebook ve Twitter gibi çok kısa bir süre içerisinde kendini kanıtladı ve oldukça da ilgi duyulan ve merak edilen bir site haline geldi. Pinterest çevrimiçi bir mantar pano görünümünde kullanıcılarının karşısına çıkıyor. Beğendiğiniz veya düzenleyip tasarladığınız şeyleri burada paylaşma imkanına sahipsiniz.
Yaptığınız paylaşımlar beğenilirse takipçi de kazanabilirsiniz ve siz de diğer kullanıcıları takip edebilirsiniz. Özellikle kadın kullanıcıların ağırlıkta olduğu pinterest’te birçok görsel öğeyi konularına göre veya arzu ettiğiniz şekilde sınıflandırabiliyorsunuz. Kendi sayfanıza istediğiniz kadar pano ekleme ayrıcalığına da sahipsiniz. Pinterest adeta sizin yaratıcılığınızı ortaya çıkarmak için elinden geleni yapmış diyebiliriz. Sitede sizin beğendiğiniz ve panonuzda yer alan öğeler repin butonu sayesinde diğer kullanıcıların sayfalarında da yer alabiliyor. Başka bir seçenek olan like butonu sayesinde ise repin yapmadan sitede yer alan paylaşımları beğendiğinizi belirtebiliyorsunuz.
Pinterest çok kısa bir süre içerisinde tüm dünyadan on binlerce üye kazandı ve hal böyle olunca büyük firmave kuruluşlar da yavaş yavaş pinterest’te kendi sayfalarını kurmaya başladı. Pinterest henüz çok yenibir site olması bakımından Türkçe dil seçeneği bulunmuyor ancak bu durumu yakın zamanda halledeceklerini sanıyoruz. Pinterest size internette beğendiğiniz ve sevdiğiniz tüm görselleri mantar panonuzda bir araya toplama şansı tanıyor. Diğer sitelerde gördüğünüz öğeleri de web tarayıcınıza pin düğmesi ekleyerek pinleyebilirsiniz. Farklı farklı kullanım amaçlarına hizmet eden pinterest’te siz de kendiniz için muhakkak faydalı şeyler bulabilirsiniz. Hayatı ve sosyalleşmeyi pinlemekten vazgeçmemeniz dileğiyle.

Hiç yorum yok: